Facebook

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri

#1
6. SINIF TÜRKÇE A
2
1. Londra’dan Paris’e döndükten sonra yine
günlüklerini yazmaya devam eder. Yalnızlık
anlarında, günlükleri onun sığınağıdır. Rahatça
konuşabildiği tek yer bu defterin sayfalarıdır.
Bu parçaya göre “rahatça konuşabilmek”
aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A) Akıcı bir biçimde yazabilmek
B) İçinden geçenleri açıkça anlatabilmek
C) Fikirlerini başkalarıyla paylaşabilmek
D) İnsanlarla çekinmeden sohbet edebilmek
2. • 1 ve 2. kelimeler arasında eş anlamlılık
ilişkisi vardır.
• 1 ve 3. kelimeler arasında zıt anlamlılık
ilişkisi vardır.
Aşağıdakilerden hangisi bu bilgilere göre
düzenlenmiştir?
1. kelime 2. kelime 3. kelime
A) Büyük Kocaman İri
B) Genç Yaşlı İhtiyar
C) Kötü Fena İyi
D) Soğuk Sıcak Serin
3. (1) Arkeolojik çalışma kayıtlarına göre
MÖ 5500 yılına uzanır Amasya’nın tarihi.
(2) Hititler Dönemine ait yazılı belgelerde,
adının “Hakmiş” olduğu görülür. (3) Eldeki
bilgilere göre “Amasya” ismine ise MÖ 300
ile MS 200 yılları arasında bastırılan madenî
paralarda rastlanır. (4) Dört bir yanı yüksek
kayalarla çevrili şehir, görkemli bir kale görünümüne
sahiptir.
Bu metinde numaralandırılmış cümlelerden
hangisi, kişisel görüş bildirmektedir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
4.
Bir insanı mutlu edecek
her şeye sahipsiniz. Güzel
bir işiniz, mutlu bir aileniz
ve çevrenizde sizi seven
insanlar var. Mutluluğunuzu
bunlara mı borçlusunuz?
Evet, sahip olduklarımla
mutluyum.
Ancak asıl mutluluk,
istediklerine ulaşabilmek
için emek harcamakta,
ulaşamadığın
zaman da usanmadan
çalışarak sonucunu
sabırla beklemekte
gizli.
Gül
Gül, “mutluluk” konulu konferansta kendisine
yöneltilen soruya yukarıdaki gibi cevap
vermiştir.
Gül’e göre, mutlu olmanın asıl yolu aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Hedeflerine ulaşmak için çaba göstermek
B) Elindekilerle yetinmeyi bilmek
C) İhtiyaçlarına yönelik planlar yapmak
D) Sevdiği şeylere sahip çıkmak
5. Bundan hayli zaman önce eski okulumun
önünden geçiyordum. Bir beyefendi, okulun
kapısından girmek üzere idi. Yüzüne bakınca
belki yirmi seneden beri görmediğim
Türkçe öğretmenimi tanıdım. Kendisiyle konuşmak
istedim ve arkasından ben de okula
girdim.
Bu metnin türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Deneme B) Anı
C) Masal D) Günlük
6. SINIF TÜRKÇE A
3
6. (1) Bir ırmağın ya da bardaktan bardağa boşalttığınız
suyun sesini dinlediniz mi hiç?
(2) Dinlediyseniz su sesinin dinlendirici bir
etkisi olduğunu fark etmişsinizdir. (3) Bu
hoş sesi, hareket eden suyun içindeki hava
kabarcıkları çıkarır. (4) Tıpkı bir zilin sallanan
tokmağı gibidir bu kabarcıklar.
Bu metinde numaralandırılmış cümlelerin
hangisinde su sesinin oluşma nedeni belirtilmiştir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
7. Garibim;
Ne bir güzel var avutacak gönlümü,
Bu şehirde,
Ne de bir tanıdık çehre;
Bir tren sesi duymaya göreyim,
İki gözüm,
İki çeşme.
Orhan Veli Kanık
Bu şiirin ana duygusu aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Sevinç B) Hayranlık
C) Merak D) Yalnızlık
8. Aşağıdaki olaylardan hangisi, üçüncü kişi
ağzıyla anlatılmıştır?
A) Akşama kadar bu köşede bekledi. Ara sıra
ayağa kalkıp dizlerini ovuşturuyor, sonra
tekrar çömelerek kafasının içindeki sisli
boşluğa gözlerini çeviriyordu.
B) Hepimiz sabırsızlanıyorduk. Sonunda akşama
doğru ta uzakta, bir toz bulutu içinde sürünün
yaklaştığını görünce sevincimizden
bağırmaya başladık.
C) Her sabah çam kokulu yollardan geçip okula
giderdik. Okuldan dönüşte arkadaşlarımızla
bir araya gelir, o kocaman oyun bahçemize
yani doğaya koşardık.
D) Birkaç gün sonra, kuşun delmeye çalıştığı
ağacın yanına gittim. Ağaca, bir cevizden
biraz büyükçe ve çok düzgün yuvarlak bir
delik açmış olduğunu gördüm.
9. Bir gönül hoşluğuyla geze geze köye doğru
yürüyordu Kemal. Gün boyu çalışmanın
verdiği rahatlıkla rüzgârda savrulan yaprakların
hışırtısına kulak veriyordu. Güneşin
ardında bıraktığı kızıllığa bakarak nemli
toprak ve balçık kokusunu içine çekti.
Bu parçada anlatılanlar, aşağıdaki zaman
dilimlerinin hangisinde gerçekleşmiştir?
A) Sabah B) Öğle
C) Akşamüstü D) Gece yarısı
10. İnsan, istediği hedefe vardığı zaman mutlu
olur. Bu nedenle başlamak, mutluluğa doğru
adım atmaktır. Peki, attığımız ilk adım
bizi hedefimize götürür mü? Tabii ki hayır.
Çünkü onun arkasından ikinci, üçüncü
adımlar da gelmelidir.
Buna göre altı çizili ifadeyle aşağıdakilerden
hangisi anlatılmak istenmiştir?
A) Dikkatli olmak B) Soğukkanlı olmak
C) Özverili olmak D) Kararlı olmak
6. SINIF TÜRKÇE A
4
11.
Çocuklar kendilerine yeni bir oyun ararken
az ötedeki kalabalığı fark ettiler.
I
K
Etrafta bir sürü sütun varken neden o
sütunun başına toplanmıştı herkes?
İnsanlar mermer bir sütunun önünde
kuyruk olmuşlardı.
S
A
Sütundaki dilek taşını görünce meraklarını
da gidermiş oldular.
“A, I, K, S” harfleriyle gösterilen cümleler,
olayların oluş sırasına göre sıralandığında
aşağıdaki kelimelerden hangisi oluşur?
A) ASIK B) ASKI
C) ISKA D) KISA
12. Gün ışığına, bahar esintisine, yeşeren toprağa,
çiçeklenen ağaçlara bakıyorum. Yeniden
baharı görebilmenin şükürleriyle... Budanmış,
tek gövde kalmış ağaçlardaki yaprakların
gövdeden fışkırmasına bakıyorum.
Bahçedeki söğüt bu hâlde. Bu, coşkunluk
değil de ne? Bu tepeden tırnağa donanış,
yeniden hayata kavuşma anlamında. Hele
şükür geldi! Hem de birdenbire!
Bu metinde yazarın, ilkbaharın gelişinden
duyduğu mutluluğu hangi cümle daha iyi
anlatmaktadır?
A) Çiçeklenen ağaçlara bakıyorum.
B) Hele şükür geldi!
C) Bu, coşkunluk değil de ne?
D) Bahçedeki söğüt bu hâlde.
13. “ Şırıl şırıl akan bir derecik gibi huzur verici
bir sesle başından geçenleri anlatıyordu.”
Bu cümlede, aşağıdakilerin hangisine yer
verilmezse kişileştirme sanatı yapılmış
olur?
A) bir B) gibi
C) Şırıl şırıl D) başından geçenleri
14. Aşağıda bir mağara içinde aynı türden iki
hayvan konuşmaktadır.
Birazdan hava
kararacak.
Oo, desene
? ? ziyafet var!
Bu tür bir konuşmayı yapacak canlıların
özellikleri şöyledir:
• Örümcekler, ince bir ağ kurarak küçük
böcekleri avlar; karada yaşarlar.
• Bozayılar, karınlarını iyice doyurup kışı
yarı uyku hâlinde mağaralarda geçirirler.
• Böcek yiyen yarasalar, gece avlanıp gündüz
gizlenirler.
• Toprak altında yaşayan yılanlar, böceklerle
ve solucanlarla beslenirler.
Bu bilgilere göre, resimde soru işaretleriyle
belirtilen yerlere aşağıdaki hayvanlardan
hangisi getirilmelidir?
A) Örümcek B) Bozayı
C) Yarasa D) Yılan
6. SINIF TÜRKÇE A
5
15. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde
yazım yanlışı vardır?
A) 8’inci kitaplığın önünde ayakta duruyordu.
B) Demek ki fark etmediler benim ne yaptığımı.
C) Onun başarılarını duydukça göğüsüm kabarıyor.
D) Tatile genellikle temmuzun ilk haftası gideriz.
16.
Derya
Derya’nın sorusuna aşağıdaki çocuklardan
hangisi doğru cevap vermiştir?
A)
B)
C)
D)
17. Aşağıda yay ayraçla belirtilen yerlerin hangisine
düşüncenin yönüne göre “ama” bağlacı
getirilemez?
A) Çavdarlar başaklanmış (...) başakları henüz
tamamıyla dolmamıştı.
B) Çok yorgun görünüyordu (...) ısrarla yürümeye
devam ediyordu.
C) Gerçi gün boyu balık avlayamadım (...) keyfim
yerinde.
D) Kardeş gibi geçiniyoruz (...) aynı duyguları
paylaşıyoruz.
18.
Numaralandırılmış kutulardan hangileri yan
yana getirilirse “birleşik bir kelime” meydana
gelir?
A) 1 ve 6 B) 2 ve 5
C) 3 ve 8 D) 4 ve 7
19. Aşağıda yay ayraçla belirtilen yerlerin hangisinde
eğik çizgi (/), ünlem (!), nokta (.) ve
iki nokta ( işaretlerinden herhangi biri kullanılamaz?
A) Nihat Bey( )e yeni aldığı evi gezdiriyordu.
B) Heyecanla ona seslendi:
- Ahmet Bey, Ahmet Bey( )
C) Formun adres kısmına sadece “Keçiören( )
ANKARA” yazdı.
D) Otobüsün 10( )30’da hareket edeceğini yeni
duyuyordu.
TÜRKÇE TESTİ BİTTİ.
MATEMATİK TESTİNE GEÇİNİZ.
6
6. SINIF MATEMATİK A
1. 2828 + 543 = 543 +4 ve
3 # _36 # 3i = _28 # 36i # 3 olduğuna göre,
4-3 işleminin sonucu kaçtır?
A) 2600 B) 2792 C) 2800 D) 2856
2.
Omlet yapımında kullanılan malzemelerin
kümesi A, menemen yapımında kullanılan
malzemelerin kümesi B olsun. Buna göre,
elemanı sadece patates olan küme aşağıdakilerden
hangisidir?
A) A - B B) B - A
C) A + B D) A , B
3. Kedi ve köpeklerin bulunduğu bir hayvan
barınağındaki kedilerin sayısının köpeklerin
sayısına oranı 4 1
’tür. Aşağıdakilerden
hangisi bu barınaktaki kedi ve köpeklerin
toplam sayısı olabilir?
A) 44 B) 80 C) 92 D) 108
4.
0 1
Benzin göstergesi şekildeki gibi olan bir
aracın deposunda 23,4 litre benzin vardır.
İbre sıfırı gösterdiğinde aracın deposu boş
olduğuna göre, bu aracın deposu kaç litreliktir?
A) 56 B) 60,2 C) 62,4 D) 64
5.
1
2
5 4 3
Bir dosya kâğıdı şekildeki gibi katlanıp açılıyor.
Şekle göre, aşağıdakilerin hangisindeki
açılar bütünlerdir?
A) 1 ve 2 B) 3 ve 4
C) 2 ve 4 D) 4 ve 5
7
6. SINIF MATEMATİK A
6. Bir kitabın son iki sayfasının numaralarının
toplamı 301’dir. Bu kitabın son sayfa numarası
kaçtır?
A) 150 B) 151 C) 300 D) 301
7.
Masa
1 birim
1 birim
Yukarı
Aşağı
Sol Sağ
Şekilde bir oda ve içerisindeki masanın krokisi
verilmiştir. Masa, aşağıdakilerden hangisindeki
gibi ötelenirse odanın ortasında
yer alır?
A) 2 birim yukarı B) 1 birim yukarı
1 birim sağa 2 birim sağa
C) 2 birim yukarı D) 1 birim yukarı
2 birim sağa 1 birim sağa
8.
1 4
3
2
Ön
Şekildeki yapıda numaralandırılmış birim
küplerden hangisi çıkartılırsa yapının önden
görünümü değişir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
9.
A
B M
K
L
Verilen şekilde, aşağıdakilerden hangisi çizilirse
bir üçgen elde edilir?
A) 6AB B) 6BM@ C) 6MB D) BK
10. Sınıfınızdaki kapının yüksekliği, aşağıdakilerden
hangisi olabilir?
A) 2 cm B) 2 m C) 2 hm D) 2 km
8
6. SINIF MATEMATİK A
11. K
L
M
N
S
Bir ayrıtının uzunluğu 9 cm olan küp şeklindeki
bir kabın tamamı su ile doludur. Bu
kaptaki su, yukarıda gösterilen silindir şeklindeki
1 litrelik boş sürahiye boşaltılıyor.
Eş bölmeli bu sürahideki suyun seviyesi
hangi noktalar arasında olur?
A) K ile L B) L ile M
C) M ile N D) N ile S
12.
4. Kat
3. Kat
5. Kat
2. Kat
1. Kat
Şekildeki 5 katlı kooperatif binasının her katında
aynı sayıda daire vardır. Daireler
kooperatif üyelerine çekiliş yapılarak dağıtılacaktır.
Çekilen ilk dairenin üçüncü katta
olma olasılığı nedir?
A) 5 1
B) 3 1
C) 5 3
D) 3 2
13. Okul kantinlerinde sağlık koşullarına uyulup
uyulmadığı araştırılacaktır. Bu amaçla
hazırlanacak ankette, aşağıdaki sorulardan
hangisinin yer almasına gerek yoktur?
A) Tost makinelerini hangi sıklıkla temizliyorsunuz?
B) Böceklere karşı düzenli olarak ilaçlama yapıyor
musunuz?
C) Satılan ürünlerin son kullanma tarihine dikkat
ediyor musunuz?
D) Günlük kazancınız ne kadardır?
14.
A
C
B
D
F E
G
H
PARK
İlhan, düzgün sekizgen şeklindeki parkın
çevresinde ok yönünde yürüyüş yapmaktadır.
Yürüyüşe A noktasından başlayan İlhan,
parkın çevresinin 5 3
’ünü yürüdüğünde hangi
noktalar arasında olur?
A) C ile D B) D ile E
C) E ile F D) F ile G
9
6. SINIF MATEMATİK A
15.
BOY
Büyük
Orta
Küçük
23
18
16
Tablo: Yumurtaların Boylarına
Göre Fiyatları
Bir tavukçunun sattığı yumurtaların fiyatları
tabloda verilmiştir. Her boydan birer yumurta
alan müşteri, bir yumurta için ortalama
kaç kuruş ödemiş olur?
A) 17 B) 18 C) 19 D) 20
16. a lirası olan bir kişinin, fiyatları aynı olan
gömleklerden 5 tane satın aldığında 12 lirası
artıyor. Bir gömleğin fiyatının kaç lira olduğunu
gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden
hangisidir?
A) a
5
12 - B) a5
+ 12
C) a5
- 12 D) a
5
+ 12
MATEMATİK TESTİ BİTTİ.
FEN VE TEKNOLOJİ TESTİNE GEÇİNİZ.
10
6. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ A
1. Hafta sonu İstanbul Park’ta yapılan Formula
1 yarışlarını izlemeye giden dört arkadaş,
ellerindeki kronometrelerle favori pilotlarının
pistin bir turunu kaç saniyede tamamladıklarını
ölçüyor. Pist mesafesinin
4000 m olduğunu bilen öğrenciler, favori pilotları
için aşağıdaki yol-zaman grafiklerini
çiziyorlar.
40 50 60 80
Yol (m)
Zaman
(s)
0
1000
2000
3000
4000
40 50 60 80
Yol (m)
Zaman
(s)
0
1000
2000
3000
4000
40 50 60 80
Yol (m)
Zaman
(s)
0
1000
2000
3000
4000
40 50 60 80
Yol (m)
Zaman
(s)
0
1000
2000
3000
4000
Bu grafiklere göre, hangi öğrencinin favori
pilotu en süratlidir?
A) I B) II C) III D) IV
2.
K L
yatay
Şekildeki K cismi durmaktadır. L cismi ise
belirtilen yönde sabit süratle hareket etmektedir.
Buna göre, K ve L’ye etki eden kuvvetlerle
ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
K L
A) Dengelenmiş Dengelenmiş
B) Dengelenmiş Dengelenmemiş
C) Dengelenmemiş Dengelenmiş
D) Dengelenmemiş Dengelenmemiş
3. Arif şekildeki devreyi kuruyor ve boşta kalan
test ucunu sırasıyla K, L, M ve N maddelerinden
yapılmış kablolara dokunduruyor.
Ampul
Test ucu
N
ML
K
Sonra ampulün ışık verip vermediğini aşağıdaki
tabloya kaydediyor.
Ampul ışık
veriyor
Ampul ışık
vermiyor
K √
L √
M √
N √
Buna göre, K, L, M ve N maddeleri aşağıdakilerden
hangisi olabilir?
K L M N
A) Bakır Alüminyum Plastik Cam
B) Alüminyum Plastik Cam Bakır
C) Cam Alüminyum Bakır Plastik
D) Plastik Cam Alüminyum Bakır
11
6. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ A
4. Şeffaf olmayan bir borunun içine şekildeki
gibi bakan kedi, yuvasındaki fareyi
görememektedir.
Fare yuvası
Borunun içine düzlem ayna aşağıdakilerden
hangisindeki gibi yerleştirilirse kedi fareyi
görebilir?
A) B)
C) D)
5. Bir öğretmen, Fen ve Teknoloji dersinde,
öğrencilerden sesin yansımasına örnekler
vermelerini istiyor. Öğrenciler aşağıdaki örnekleri
veriyorlar:
Kemal: “Doktorların, ultrason cihazı kullanarak
iç organlarımızı görmeleri”
Ahmet: “Balıkçıların, sonar cihazı kullanarak
balık avlamaları”
Sema: “Kar yağdığında, sokağımızın diğer
günlerden daha sessiz olması”
Özlem: “Derin bir vadi kenarında bağırdığımızda,
sesimizin yankı yapması”
Buna göre, hangi öğrencilerin verdiği örnekler
sesin yansıması ile ilgili olabilir?
A) Kemal, Ahmet ve Sema
B) Ahmet, Sema ve Özlem
C) Kemal, Sema ve Özlem
D) Kemal, Ahmet ve Özlem
6. Köy konağında, muhtar ve çiftçiler aralarında
sohbet ediyorlar.
Muhtar, “Arkadaşlar, bir gazetede okudum.
Bilim insanları, her yıl ülkemizde, Kıbrıs
Adası’nın yüzeyini yaklaşık 25 cm kalınlıkta
kaplayacak kadar verimli toprağımızın erozyonla
kaybolduğunu vurguluyor. Bugüne
kadar kaybedilen için yapılacak bir şey yok.
Ancak bundan sonra elimizde kalanı korumak
için ne yapmalıyız?”
Bu sorun için çiftçilerin aşağıda sunduğu
önerilerden hangisi yanlıştır?
A) Mehmet : “Eğimli arazilerde, toprağın önüne
basamaklı setler kurarak, teraslama
yapalım.”
B) Ahmet : “Ekilmeyen arazilere ağaç dikelim.”
C) Mustafa : “Tarlalarımızı üç yılda bir ekelim.”
D) Hasan : “Eğimli tarlalarımızda toprağı,
eğime dik olarak sürelim.”
12
6. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ A
7.
Oktay, öğretmenin tahtaya çizdiği molekül
modelini oyun hamurlarıyla modellerken,
farklı atomlar için farklı renkler kullanıyor.
Buna göre, Oktay kaç farklı renkte oyun hamuru
kullanmıştır?
A) 2 B) 3 C) 5 D) 6
8. Öğretmen, öğrencilerine bileşikler konusunda
kart oyunu oynatmaktadır. Kartların
bir yüzünde bileşiklerin özellikleri, diğer yüzünde
bu bileşiklerin tanecik modelleri bulunmaktadır.
• İki çeşit atom içerir.
• Moleküllerden oluşur.
• Molekülünde üç atom
vardır.
Öğretmen
Buna göre, öğretmenin tuttuğu kartın diğer
yüzünde, aşağıdaki modellerden hangisi
vardır?
A) B)
C) D)
9.
Kahvaltıyı hazırlarken yaptığı işlemleri çizelgeye
kaydeden Zeynep, hangi işlemleri
yanlış yere yazmıştır?
A) 1 ve 4 B) 2 ve 3
C) 3 ve 4 D) 1 ve 2
10. Öğrenciler, yaptıkları etkinliklerin sonuçlarını
aşağıdaki gibi ifade ediyor.
YENI
Suyu
sıkıştıramadım.
Oğuz
Cemil
İyot suda
çözünmedi.
Ferda
Tahta suda
yüzdü.
Şeyda
Su kaynadı.
Hangi öğrencinin yaptığı etkinlik sonucuna
göre, “Sıvıları oluşturan moleküller birbirine
çok yakındır.” bilgisine ulaşılabilir?
A) Oğuz B) Şeyda
C) Ferda D) Cemil
13
6. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ A
11. Ali Bey, evinin iç ve dış duvarlarında ısı akışını
yavaşlatmak için yalıtım malzemesi kullanıyor.
Yalıtım malzemesini kullanmasının
Ali Bey’e öncelikle sağlayacağı fayda aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Evini uzun ömürlü yapması
B) Doğal afetlere karşı koruması
C) Kirli havanın içeri girmesini engellemesi
D) Isıtma ve soğutma giderlerini azaltması
12.
1
2
3
4
Ahmet : Dedeciğim, tarladaki bu küçük
yapraklı bitkilerin adı ne?
Dede : Bunlar buğday bitkileri... Tohumlarını
sonbaharda ektik. Yaz tatilinde
köye geldiğinde bunları büyümüş
ve üzerinde tohumları oluşmuş göreceksin.
Ahmet, yazın köye gidince, buğdayın yukarıdaki
hayat döngüsünde kaç numaralı basamağı
görecektir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
13.
Sivilce
çıkması
Adet
görme
Bıyık
çıkması
Ter
salgısının
artması
Kilo
artması
Şemada, ergenlik dönemindeki kızlarda ve
erkeklerde görülen özellikler ile her ikisinde
görülen ortak özellikler farklı taranmıştır.
Tarama şekline de dikkat edilerek boş bırakılan
yere aşağıdakilerden hangisi yazılabilir?
A) Boy uzaması
B) Sakal çıkması
C) Ses kalınlaşması
D) Göğüslerin büyümesi
14.
Öğrenci, bir kurbağa türüne ait resmi
şekildeki gibi kartona yapıştırıp yanına bazı
özelliklerini yazmıştır.
Öğrenci, kurbağayı çıkarıp hamsi balığı resmini
yapıştırırsa kaç numaralı özelliği değiştirmesi
gerekir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
14
6. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ A
15. Kalp pili, bazı kalp hastalarının vücuduna
takılır. Bu hastalarda gerektiğinde kalbin
pompalama görevini yerine getirmesini
sağlar.
Buna göre, kalp pili aşağıdakilerden hangisinde
etkilidir?
A) Kanın mikroplardan temizlenmesinde
B) Damar tıkanıklığının görüntülenmesinde
C) Kanın zararlı gazlardan temizlenmesinde
D) Kanın kalpten diğer organlara gönderilmesinde
16. Öğrenciler; “Bulaşıcı bir hastalık olan gripten
nasıl korunuruz” konulu afişler hazırlamıştır.
Aşağıdakilerden hangisi bu afişlerden biri
olamaz?
A) B)
C) D)
FEN VE TEKNOLOJİ TESTİ BİTTİ.
SOSYAL BİLGİLER TESTİNE GEÇİNİZ.
15
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
1.
kendinde kuvvet bulacaktır.
Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün bu sözü
doğrultusunda çalışmalar yapmak amacıyla
açılmıştır?
A) Türk Dil Kurumu
B) Türk Tarih Kurumu
C) Ankara Hukuk Fakültesi
D) Güzel Sanatlar Akademisi
2. Friglerden günümüze;
I- tunçtan yapılmış göbekli taslar
II- fibula denilen çengelli iğneler
III- seramik çanak çömlekler kalmıştır.
Bunlardan hangileri, Frigya’da maden işlemeciliğinin
geliştiğine kanıt olarak gösterilebilir?
A) Yalnız I B) Yalnız II
C) I - II D) I - II - III
3.
Yukarıda verilen açıklamaya göre Kök Türklerin
siyasi yapısıyla ilgili olarak aşağıdaki
yorumlardan hangisi yapılabilir?
A) Hatun ordunun başkomutanıdır.
B) Kök Türk kağanlarının çoğu kadındır.
C) Ülkenin doğu bölümünü hatun yönetmektedir.
D) Devlet yönetiminde hatun da söz sahibidir.
4.
?
Bu konuşmayı yapan Türk hükümdarı, aşağıdakilerden
hangisidir?
A) B)
Alparslan
C) D)
Mete Han Gazneli Mahmut
16
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
5. Aşağıda aynı yere ait iki farklı ölçeğe sahip
harita verilmiştir.
Osmaniye
Hatay
Kilis
Suriye
Gaziantep
1:6.000.000
HATAY
SURİYE
●Dörtyol
●İskenderun
İskenderun
Körfezi

Antakya
Asi
Nehri
1 nolu haritanın ölçeği 1:6.000.000 ise
2 nolu haritanın ölçeği aşağıdakilerden
hangisi olabilir?
A) 1: 2.000.000 B) 1: 6.000.000
C) 1: 8.000.000 D) 1: 10.000.000
6. Cumhuriyetin ilanından sonra, sanayileşmeye
büyük önem veren Atatürk, bunun
için öncelikle demir-çelik, çimento, dokuma,
kâğıt, şeker ve cam fabrikalarını kurdurmuştur.
Bu sayede ülkemizin doğal kaynakları
değerlendirilmiş, binlerce insan iş bulmuş
ve en önemlisi de Türk insanının temel
ihtiyaçları başka ülkelere gerek kalmadan
sağlanabilmiştir.
Metinden yola çıkarak, aşağıdaki yorumlardan
hangisi yapılabilir?
A) Türkiye, sanayileşirken tarımı ihmal etmiştir.
B) Türkiye, dünyada ilk sanayileşen ülkelerdendir.
C) Türkiye’nin ekonomik gelişiminde sanayileşme
önemli bir faktördür.
D) Türkiye, her türlü enerji kaynaklarınca zengindir.
7.
Resimdeki eskimoların yaşadıkları yer hangi
seçenekte doğru verilmiştir?
A)
B)
C)
D)
17
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
8.
Yukarıdaki resim belli bir yöreye ait doğal
kaynak ve elde edilen ürün ilişkisini göstermektedir.
Bu yörede aşağıdaki sanayi tesislerinden
hangisinin kurulması uygundur?
A) Çimento B) Konfeksiyon
C) Mobilya - kâğıt D) Demir - çelik
9. Haritada, Türkiye’nin 2006 yılı ithalat ürünlerine
ait giderler gösterilmiştir.
Gıda
Ürünleri
Sanayi
Ürünleri
Tekstil-Giyim
Hammaddeler
Petrol ve
ürünleri
46 Milyar dolar
3 Milyar dolar
10 Milyar dolar
34 Milyar dolar
39 Milyar dolar
Buna göre, ithalatta hangisinin payı daha
yüksektir?
A) Gıda ürünlerinin
B) Sanayi ürünlerinin
C) Giyim eşyalarının
D) Hammaddelerin
10.
Mesut (Adana)
Mesut
Mustafa (Erzurum)
Merhaba Mustafa!
Nasılsın? 1 2
3
4
Mustafa
Verilen diyaloğa bakarak Mustafa’nın yaşadığı
yer için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Kış mevsiminin soğuk ve uzun sürdüğü
B) Dağınık yerleşmelerin yaygın olduğu
C) Makineli tarımın gelişmiş olduğu
D) Bitki örtüsünün makilerden oluştuğu
18
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
11.
Nuray Murat Ali Zehra
İstanbul ile ilgili konuşan çocuklardan hangisinin
sözleri “olgu” bildirmektedir?
A) Nuray B) Murat
C) Ali D) Zehra
12. • Konuya ilişkin kaynak taraması yapılır.
• Farklı kaynaklar incelenerek konuyla ilgili
notlar alınır.
• Kaynakların künyesi çıkarılır.
Yukarıda verilen çalışmaların tümü, bilimsel
araştırmanın hangi basamağında yapılır?
A) Araştırılacak konuyu belirleme
B) Elde edilen bilgileri sınıflandırma
C) Araştırma konusu ile ilgili bilgi toplama
D) Araştırma konusu ile ilgili varsayımlar oluşturma
13. Demokrasi anlayışının egemen olduğu toplumlarda,
bireylerin düşünce ve ifade özgürlüğüne
sahip olması istenir.
İstenilen bu durumun gerçekleşmesinde izlenecek
en etkili yol, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kültürel varlıkların koruma altına alınması
B) Geleneklerin sonraki kuşaklara aktarılması
C) Bireylere, çevreyi koruma bilincinin kazandırılması
D) Farklı görüşlerin dile getirilmesinin sağlanması
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİNİ
OKUYANLAR AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYACAKLARDIR.
14. • Uzun yıllar ticaretle uğraştığı hâlde,
Hz. Muhammed’in ticaret ahlakına ilişkin
olumsuz bir söylenti olmamıştır.
• Peygamberliğini kabul etmeyenler bile
korumak istedikleri değerli eşyalarını
Hz. Muhammed’e emanet etmişlerdir.
• Hz. Muhammed Hicret için yola çıktığı
gece, öldürülme tehlikesine rağmen yanındaki
emanetleri sahiplerine teslim edebilmek
için çaba göstermiştir.
Yukarıda verilen olaylar, başta Hz. Muhammed
olmak üzere peygamberlerin ortak sıfatlarından
hangisine örnek olarak gösterilebilir?
A) Güvenilirlik
B) Doğru sözlülük
C) Akıllı ve zeki olmak
D) Günahlardan uzak durmak
19
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
15.
Afişteki metin kutusuna Kur’an’ın iyiye ve
güzele yönlendirmesine örnek olarak aşağıdaki
ayetlerden hangisi yazılmalıdır?
A)
“O, kara ve denizin karanlıklarında
yolunuzu bulasınız diye sizin için
yıldızları yaratandır...”
(En’âm suresi, 97)
B)
C)
D)
16.
• “Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip
kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun...”
(Âl-i İmrân suresi, 104)
• “Küçüğüne merhamet etmeyen, büyüğüne
saygı göstermeyen, iyiliği yaymaya ve kötülüğü
önlemeye çalışmayan bizden değildir.”
(Tirmizî, Birr, 33)
Yukarıdaki ayet ve hadisi iyi kavrayan bir
kimseden aşağıdaki davranışlardan hangisi
beklenmez?
A) Okulunda bulunan yoksul öğrencilere yardım
kampanyası düzenlemesi
B) Birbirine küsen iki arkadaşı barıştırmak için
çaba harcaması
C) Toplumda yaygınlaşan kötü davranışların
kendisine bir zararı olmadığını düşünmesi
D) Kamu mallarına zarar veren arkadaşını nazik
bir dille uyarması
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİNİ
OKUMAYANLAR AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYACAKLARDIR.
14.
Türk tarihi ve
edebiyatının ilk
yazılı belgeleri
arasında yer alır.
-----------------------?----------------------
Verilen şemada (?) ile belirtilen yere aşağıdakilerden
hangisi yazılmalıdır?
A) Orhun Yazıtları
B) Ergenekon Destanı
C) Karabalgasun Yazıtı
D) Uygur Duvar Resimleri
20
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER A
15. I- Su kanallarıyla sulamaya dayalı tarımı
geliştirmeleri
II- Yaşamlarını avcılıkla sürdürmeleri
III- Site adı verilen şehirler kurmaları
IV- Tuğladan ev yapmaları
Yukarıdakilerden hangileri Sümerlerin yerleşik
hayata geçtiğine ilişkin kanıt olamaz?
A) Yalnız I B) Yalnız II
C) I ve III D) II ve IV
16. Sosyal Bilgiler eğitimi alan bir bireyin aşağıdaki
davranışlardan hangisini yapması
beklenmez?
A) Toplumsal sorunlara duyarlı olması
B) Toplumun değerlerine saygı duyması
C) Başkalarının haklarını ihlal etmesi
D) Bireylerin farklılıklarını hoşgörü ile karşılaması
SOSYAL BİLGİLER TESTİ BİTTİ.
YABANCI DİL TESTİNE GEÇİNİZ.
21
6. SINIF YABANCI DİL A
BU GRUPTAKİ SORULAR YABANCI
DİLLERE AİTTİR. OKUDUĞUNUZ YABANCI
DİLE AİT SORULARI CEVAPLANDIRINIZ.
İNGİLİZCE
1. Mert doesn’t like fast food. He ............ eats
hamburger.
Yukarıda verilen cümlede boş bırakılan yere
uygun düşen kelimeyi işaretleyiniz.
A) usually B) often
C) never D) always
2 - 5. sorularda verilen karşılıklı konuşmanın
boş bırakılan kısmını tamamlayan ifadeyi
işaretleyiniz.
2. Elif: ........................
Serdar: One glass.
A) How much milk do you need?
B) How many potatoes are there?
C) How many apples do you have?
D) How much meat would you like?
3. Tom: ........................
Ece: It’s hot and dry.
A) Where are you going to stay tomorrow?
B) Do you have eggs for breakfast in Turkey?
C) Have you got any brothers or sisters in
Konya?
D) What’s the weather like in Ankara in
summer?
4. Tolga: Would you like to go to the cinema?
Ceyda: ........................ I must study for the
English exam.
A) I’m afraid I can’t.
B) That’s a good idea!
C) I enjoy watching TV.
D) Buy a birthday cake!
5. I’m very hungry.
........................
A) What’s the problem?
B) Let’s eat some cheese!
C) You should sleep early.
D) You should wash your hands often.
6-10. sorularda verilen resim veya şekilden
yararlanarak boş bırakılan yere uygun düşen
kelime veya ifadeyi işaretleyiniz.
6. SHOPPING LIST
* ............ bread
* a bottle of
orange juice
*10 eggs
*butter
*ice cream
A) a cup of B) a loaf of
C) a kilo of D) a can of
7.
Please come to my
party at 7.30 p.m. on July 3.
............: Yaprak Café
A) Guests B) Date
C) Time D) Place
22
6. SINIF YABANCI DİL A
8.
A) You must be quiet!
Ssh!..........
B) You must stop here!
C) You mustn’t turn left!
D) You mustn’t park here!
9.
........................
A) Brush your teeth!
B) Do your homework!
C) Don’t touch the ball!
D) Don’t open your eyes!
10.
Fındık is interested in ........................
A) reading books.
B) playing football.
C) listening to music.
D) taking photographs.
11. • Gizem has got four pencils.
• Mehmet gives her two pencils.
• Now, she has got six pencils.
Yukarıda verilen ifadelere uygun düşen işlem
aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
23
6. SINIF YABANCI DİL A
12. “ She is tall and slim. She has got long curly
hair.”
Yukarıda tarifi yapılan kişi aşağıdaki resimlerden
hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) B)
C) D)
13. Which animal has got a trunk?
A) B)
C) D)
ALMANCA
1. - 13. sorularda boş bırakılan yerlere uygun
gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.
1. Guten Tag! Ich bin Fatma. Ich bin ein
............ .
A) Schüler B) Junge
C) Lehrer D) Mädchen
2. Hallo! Ich bin Ahmet. Ich bin dreizehn
Jahre alt. Wie alt ........... du?
A) sind B) ist
C) bin D) bist
3. ●: Guten Morgen, Ayşe! Was machst du?
■: Guten Morgen, Fatma! Ich lerne Deutsch.
Und du?
●: Ich ............ Hausaufgaben. Tschüs!
■: Ach so! Tschüs!
A) macht B) machen
C) mache D) machst
4. Sag mal Metin, wo ............ du?
A) wohnst B) wohnt
C) wohne D) wohnen
24
6. SINIF YABANCI DİL A
5. ●: Wie ............ du?
■: Ich ............ Serpil.
A) alt / bist B) heißt / heiße
C) gehst / ist D) spielst / spiele
6. Das ist meine Freundin Inge. Sie kommt
............ Deutschland.
A) im B) in C) aus D) auf
7. ●: Wie spät ist es?
■: ........................
A) Es ist gut.
B) Es ist schön
C) Es ist zu spät
D) Es ist zwei Uhr.
8. ●: Ich bin schon fünf Jahre in Deutschland.
■: ........................?
A) Wie lange B) Woher
C) Wohin D) Wie alt
9. Ich möchte eine ............ und einen ............ .
A) Glas Milch / Paar Würstchen
B) Dose Cola / Hamburger
C) Flasche Saft / Tomatensuppe
D) Glas Tee / Portion Pommes frites
10. ●: Montag habe ich Mathe. Mathe macht
richtig spaß!
■: ............ Stunden hast du in der Woche?
●: Zwei Stunden.
A) Was B) Wie viele
C) Wann D) Wo
11. ●: Ist das eine Schultasche?
■: Ja, das ist ............ Schultasche.
A) die B) das C) der D) dem
12. Herr Özdemir fährt zur Schule immer
............ dem Fahrrad.
A) über B) in C) an D) mit
13. Herr Müller wohnt im Wohnblock im
zweiten ............ .
A) Erdgeschoß B) Einfamilienhaus
C) Stock D) Hochhaus
25
6. SINIF YABANCI DİL A
FRANSIZCA
1 - 3. soruları aşağıda verilen mektuba göre
cevaplayınız.
Bruges, le 19 Avril
Salut Paul,
Je m’appelle Henri. Je suis belge. Je
suis blond avec des yeux bleus. J’aime
écouter de la musique classique et jouer
au tennis.
Mon père est mécanicien, ma mère est
institutrice. J’ai un chien et un poisson
rouge. Tu connais ma famille maintenant.
Je t’attends cet été à Bruges.
Mon adresse: Henri
Henri Dupont
4. Allée du Vivarais
38130 Bruges. Belgique
1. Mektup hangi mevsimde gönderilmiştir?
A) hiver B) printemps
C) automne D) été
2. Aşağıdaki bilgilerden hangisine mektupta yer
verilmiştir?
A) La date de la lettre.
B) L’âge d’Henri.
C) L’adresse de Paul.
D) Les noms des parents de Paul.
3. Aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı
mektupta yoktur?
A) Quelle est la profession de la mère d’Henri?
B) Quelle est la couleur du poisson d’Henri?
C) Quelle est la couleur des cheveux d’Henri?
D) Quand est-ce que Paul est allé à Bruges?
4. Aujourd’hui les élèves sortent de l’école
à 16h 40. Demain ils vont sortir une
heure plus tard. Donc ils vont sortir à
........................
Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun
düşen ifade aşağıdakilerden hangisidir?
A) dix-sept heures moins vingt.
B) seize heures quarante.
C) dix-huit heures moins vingt.
D) dix-huit heures quarante.
5. - 6. sorularda verilen şekillerden yararlanarak
boş bırakılan yere uygun düşen sözcük
ya da ifadeyi bulunuz.
5.
Dimanche
AVRIL
Lundi
Mandi
Mercredi
Jeudi
Vendredi
Samedi
Aujourd’hui c’est jeudi le quatre Avril.
Quatorze jours plus tard ce sera ............
A) jeudi B) samedi
C) vendredi D) dimanche
26
6. SINIF YABANCI DİL A
6.
SAMSUN
D-170
Pour aller à İzmir il faut ........................
A) tourner à droite.
B) continuer tout droit.
C) aller tout droit.
D) tourner à gauche.
7. A: Pardon Madame! Je vais acheter une
gomme et un crayon, est-ce qu’il y a
................ près d’ici?
B: Euh, je ne sais pas.
Yukarıda verilen karşılıklı konuşmanın
boş bırakılan kısmını tamamlayan sözcük
aşağıdakilerden hangisidir?
A) une pâtisserie B) une librairie
C) une papeterie D) une pharmacie
8. L’arbre généalogique de Marie
Mon père Eric Ma mère Claude
e
Verilen şekle göre, karşılıklı konuşmanın
boş bırakılan kısmını tamamlayan sözcük
aşağıdakilerden hangisidir?
A: Qui est Eric?
B: Il est ............ de Claude.
A) le père B) le mari
C) la mère D) le frère
9. C’est un animal rusé et sauvage. Son nez
est long.
Yukarıda tarifi yapılan hayvan aşağıdaki
resimlerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) B)
C) D)
27
6. SINIF YABANCI DİL A
10.
L’emploi du temps de Nicole
Vendredi
de 08h00 - à 15h00 Aller à l'école
de 15h00 - à 17h00 Faire des courses
18h00 Diner chez sa grand-mère
de 20h00 - à 21h00 Regarder la télévision
Aşağıdaki soruyu tabloda verilen bilgilere
göre cevaplayınız.
Où est Nicole à midi?
A) à l’école
B) à la maison
C) chez sa grand-mère
D) en courses
11.
Salut, moi c’est
Pedro. Je suis
cordonnier.
Yukarıdaki kişinin tanımına uygun düşen
resim aşağıdakilerden hangisidir?
A) B)
C) D)
12. Elle n’est pas grande, elle a des cheveux
courts, elle ne porte pas de jupe mais elle
porte des lunettes.
Yukarıda tarifi yapılan kişi aşağıdaki
resimlerden hangisinde doğru olarak
verilmiştir?
A) B) C) D)
13.
Paulette Paul Marianne Martin
Je m’appelle ............, je suis vendeuse
et j’ai une fille qui a cinq ans.
Yukarıda konuşma balonu içerisinde verilen
tanıma uygun düşen birey kimdir?
A) Marianne B) Martin
C) Paul D) Paulette
28
6. SINIF YABANCI DİL A
İTALYANCA
1 - 8. sorularda boş bırakılan yerlere uygun gelen
kelime veya ifadeyi işaretleyiniz.
1. Brad Pitt è un attore american ………
A) i B) a C) o D) e
2. Anna …….. molti amici italiani.
A) è B) ha C) hai D) sei
3. … ….. padre è un medico.
A) tua B) tuoi C) mie D) mio
4. Quanti studenti ………. nell’aula?
A) ce B) c’è
C) ci sono D) ci siamo
5. Giorgio lavora …… banca ……. Milano.
A) da / in B) in / da
C) a / in D) in / a
6. Vivo …….. Milano.
A) a B) in C) di D) da
7. (noi) ………….. a casa dopo le 21:00.
A) torno B) torniamo
C) tornate D) tornano
8. Vado al mare in agosto in……….. .
A) estate B) inverno
C) primavera D) autunno
9 - 11. sorularda verilen karşılıklı konuşmanın
boş bırakılan kısmını tamamlayan ifadeyi
işaretleyiniz.
9. A:Ciao, ................... Anna, come ti chiami?
B: Io ………….. Laura.
A) si chiama / è B) mi chiamo / sono
C) ti chiami / sono D) si chiama / sei
10. A: Io sono di Roma, sono italiano. (tu) ..…?
B: ……… di Milano.
A) Di dove sei? / sono
B) Dove sei? / sei
C) Dove sei? / è
D) Sei francese? / siete
11. A: A che ora finirai di lavorare?
B: ……… ……… 7
A) finiro / alle B) finirà / al
C) finirò / alle D) finirà / alle
29
6. SINIF YABANCI DİL A
12. Verilen resmi dikkate
alarak cümlede boş bırakılan
yere uygun gelen
seçeneği işaretleyiniz.
Io ……… suonare la chitarra.
A) può B) puoi
C) possiamo D) posso
13. Aşağıdaki konuşmada altı çizili yere uygun
gelen seçeneği işaretleyiniz.
A: Che ore sono?
B: Sono le dieci e undici.
A) 10:01 B) 10:11
C) 01:01 D) 01:10
TEST BİTTİ.
CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.
Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz; sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Hazır mısınız? Sınav, okulun bütün salonlarında aynı anda başlayacağı için başlama zilini beraberce bekleyelim. Hepinize başarılar dileriz.
(Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.)
12 HAZİRAN 2010 TARİHİNDE YAPILAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI
6. SINIF “A” KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARI
TÜRKÇE
MATEMATİK
FEN ve TEKNOLOJİ
SOSYAL BİLGİLER
İNGİLİZCE
ALMANCA
FRANSIZCA
İTALYANCA
1. C
2. A
3. B
4. C
5. D
6. B
7. D
8. D
9. A
10. B
11. B
12. A
13. D
14. C
15. C
16. A
1. D
2. D
3. C
4. A
5. B
6. C
7. D
8. A
9. B
10. B
11. A
12. D
13. C
1. C
2. A
3. A
4. B
5. D
6. C
7. B
8. C
9. B
10. A
11. D
12. D
13. A
14. B
15. D
16. C
1. B
2. A
3. D
4. C
5. A
6. D
7. C
8. B
9. B
10. A
11. D
12. C
13. A
1. B
2. C
3. D
4. A
5. A
6. C
7. D
8. C
9. B
10. A
11. A
12. C
13. D
14. A
15. B
16. C
1. C
2. B
3. D
4. C
5. D
6. A
7. B
8. A
9. B
10. A
11. C
12. D
13. B
1. B
2. C
3. D
4. A
5. B
6. C
7. D
8. A
9. C
10. D
11. C
12. B
13. B
14. C
15. C
16. A
17. D
18. D
19. A
1. C
2. A
3. D
4. A
5. B
6. B
7. D
8. A
9. D
10. C
11. B
12. C
13. D
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  6. sınıf 1. dönem 1.yazılı soruları 1 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 962 02-25-2013, Saat:03:05 AM
Son Yorum: sahinsoft
  6. sınıf 1. dönem 2. yazılı soruları 1 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 858 02-25-2013, Saat:03:04 AM
Son Yorum: sahinsoft
  6. sınıf 1. dönem 3. yazılı soruları 1 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 755 02-25-2013, Saat:03:03 AM
Son Yorum: sahinsoft
  6. sınıf 1. dönem 2.yazılı soruları 2 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 807 02-25-2013, Saat:03:03 AM
Son Yorum: sahinsoft
  6. sınıf 1. dönem 1.yazılı soruları 3 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 733 02-25-2013, Saat:03:00 AM
Son Yorum: sahinsoft
  6. sınıf 1. dönem 1.yazılı soruları 2 fen ve teknolojileri sahinsoft 0 796 02-25-2013, Saat:02:58 AM
Son Yorum: sahinsoft



Konu Açıklaması

Şu anda 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri dosyasını inceliyorsunuz. 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri dokümanını sitemizden ücretsiz ve üye olmadan indirebilirsiniz. 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri dokümanı 02-25-2013, Saat:02:58 AM tarihinde sitemize eklenmiştir. 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri dosyası sitemize gönderilmiş ve site yöneticileri tarafından egitimdeposu.net sitemize eklenmiştir. Gönderen kısmı belirtilmemiş dosyalar sitemizde alıntıdır. 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri dokümanı her sene güncellenecektir. 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri indir, 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri yükle, 6.SINIF 2009 SBS SORULARI fen ve teknolojileri örneği



Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Yukarı Git
İletişim | Eğitim Deposu | | Mobil Sürüm | RSS Beslemesi